Zaken gewonnen van:

Letselschade in het buitenland

Betrokkenheid bij een verkeersongeval is iets wat u liever voorkomt. Zeker wanneer u zich ook nog eens in het buitenland bevindt. Heeft u toch letselschade in het buitenland opgelopen? Dan wilt u dit uiteraard kunnen verhalen. Daarbij is doorgaans wel het buitenlands recht van toepassing. Iets wat de afwikkeling van de letselschadezaak kan bemoeilijken. Niet alleen werpt de taal vaak een barrière op, ook zijn de in het buitenland geldende regels anders dan in ons eigen land.Schakelt u bij letselschade in het buitenland dan ook direct een jurist in.

Bijstand door specialisten in buitenlands recht

Heeft u letselschade in het buitenland opgelopen wegens een ongeluk met een voertuig met een Nederlands kenteken? Dat maakt de zaak wat makkelijker. Het Nederlands recht is dan namelijk van toepassing. Claimhof neemt de afwikkeling van de letselschade graag op zich en neemt u alle werkzaamheden uit handen. Is er sprake van letselschade in het buitenland door een ongeval met een buitenlands voertuig? Dan is het recht van het land waar het is gebeurd van toepassing. Ook in dat geval staan onze specialisten in buitenlands recht u bij.

De locatie van het ongeval is bepalend voor de verdere afwikkeling

Laat u zich na letselschade in het buitenland door Claimhof juridisch ondersteunen? Dan weet u zeker dat u een maximale vergoeding voor uw letselschade zult ontvangen én dat u zich volledig op uw herstel kunt richten. Het internationale privaatrecht bepaalt dat het recht van het land waar het ongeval heeft plaatsgevonden, van toepassing is. Met andere woorden: de locatie is bepalend en het maakt geen verschil of u nu door een Italiaan, een Duitser, een Spanjaard of een Amerikaan bent aangereden.

WAM-richtlijn

Bij letselschade in het buitenland is doorgaans niet nodig om een buitenlandse advocaat in te schakelen. De binnen de Europese Unie geldende WAM-richtlijn maakt het mogelijk dat u uw letselschadeclaim in Nederland indient. Daarmee worden onder andere taalbarrières uit de weg geruimd. Letterlijk stelt deze richtlijn dat ‘Een benadeelde in de lidstaat van zijn woonplaats een verzoek tot schadevergoeding moet kunnen indienen bij een aangewezen schaderegelaar. Dit maakt het mogelijk om de ontstane schade af te wikkelen op een wijze waarmee de benadeelde vertrouwd is’. Deze wetgeving neemt echter niet weg dat nog steeds het buitenlands recht van toepassing is.

Ondersteuning bij aansprakelijkstelling en het verhalen van de schade

De letselschade die in het buitenland is ontstaan, kan dus in Nederland worden vastgesteld. Nog steeds heeft u echter een deskundige nodig die u verder helpt in het vaststellen van de aansprakelijkheid van de tegenpartij en het verhalen van de schade. Claimhof kan daarbij behulpzaam zijn. Wij zijn een team van ervaren juristen die u adequaat verder kunnen helpen. Het traject start met een aansprakelijkstelling. Indien dit noodzakelijk is, schakelen we een van de met ons samenwerkende advocaten in.


Wat is de waarde van een reisverzekering?

Velen sluiten voorafgaand aan een bezoek aan het buitenland een reisverzekering af. In vervelende situaties zoals letselschade in het buitenland door een ongeval blijkt het vaak echter niet helder te zijn wat hier nu precies mee wordt gedekt. Een reisverzekering biedt u dekking van ziekenhuis opname na een ongeval, maar ook van speciaal vervoer voor de thuisreis tot een uitkering wanneer het ongeval tot blijvende invaliditeit leidt. Het Nederlands recht is altijd van toepassing. Aangezien een reisverzekering slechts enkele medische kosten vergoedt die niet onder de gewone ziektekostenverzekering valt, wordt letselschade hierdoor niet gedekt.

Maatwerk en toewijding van de betrokken juristen van Claimhof

Loopt u letselschade in het buitenland op? Dan is het dus zaak altijd een specialist in de arm te nemen. Claimhof staat graag voor u klaar om u de letselschadeprocedure uit handen te nemen. Wij zijn er om u van A tot Z te ontlasten en de afwikkelingsprocedure in goede banen te leiden. Van ons kunt u maatwerk en toewijding verwachten. Heeft u hulp wegens letselschade in het buitenland nodig of heeft u hierover vragen? Schroomt u dan niet om contact met ons op te nemen.

snel, persoonlijk en gedegen

Onze werkwijze

1
Persoonlijke kennismaking

In een persoonlijk gesprek ontvang jij vrijblijvend informatie over het verhalen van jouw schade.

2
Snel voorschot

De behandelaar van jou dossier zal de tegenpartij aansprakelijk stellen en vragen om een voorschot.

3
Maximaal resultaat

Alle geleden schade wordt uitgebreid in kaart gebracht en verhaald bij de tegenpartij. Wij zorgen voor een maximale schadevergoeding.